
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 opakowanie
1 kilogram
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta natnij w taki sposób, aby powstał duży płat. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Marchewkę z groszkiem gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut, wystudź.
Krok 3
Kukurydze osącz i wymieszaj z groszkiem i z marchewką.
Krok 4
Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i warzywami. Rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę i zwiąż nicią.
Krok 5
Roladę przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanny, podlej małą ilością wody i piecz 80 minut w temperaturze 200 stopni. Polewaj wytworzonym z pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej