Ryba z patelni po hambursku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z patelni po hambursku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

null

100 mililitrów

null

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki i wraz z liściem laurowym, pieprzem i solą zagotuj w szklance wody.

Krok 2

Do gotującego wywaru włóż rybę po czym zdejmij garnek z ognia i odstaw.

Krok 3

Pokrój ziemniaki na plastry, a ogórka i boczek w plastry. Masło rozpuść na patelni i zeszklij na nim pokrojony boczek.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki i usmaż je na chrupko aby miały złotobrązowy kolor.

Krok 5

Rybę wyjmij z wywaru i wymieszaj z ziemniakami (mięso powinno się rozpaść) i krótko podsmaż. Polej śmietaną wymieszaną z musztardą.

Krok 6

Dodaj ogórki, wymieszaj, po czym krótko podduś. Dosyp soli i pieprzu i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej