Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć pod zimna woda i obrać. Pokroić na ćwiarteczki i wyjąc nasiona. Miąższ z jabłek pokroić w słupki i podlać delikatnie sokiem z cytryny. Do miękkiej margaryny dodać sol i cukier, ucierać. Wciąż ucierając dodawać powoli jajka, make, proszek do pieczenia, make ziemniaczana i skórkę cytrynowa. Okrągłą blaszkę posmarować tłuszczem i włożyć do niej wyrobione ciasto. Na wierzch ciasta położyć słupkowe jabłka i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25minut w temperaturze 180stC. Do garnuszka włożyć masło, śmietanę i cukier i gotować ok 3 minuty. Do masła ze śmietaną wrzucić płatki kukurydziane i wymieszać dokładnie. Po skończeniu pieczenia blachę wyjąć, polać ciasto masa z płatkami i wstawić ponownie do piekarnika na około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej