Jajka nadziewane grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka nadziewane grzybami

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane jajka na twardo obrać,przekroić wzdłuż na pól,wyjąć żółtka.

Krok 2

Cebulę obrać,posiekać razem z grzybami i podsmażyć na rozgrzanym oleju,następnie dodać śmietanę,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać,ostudzić.

Krok 3

Napełnić masą połówki jajek.

Krok 4

Przygotować sos:żółtka utrzeć z musztardą,dodać śmietanę,odrobinę soku cytrynowego lub octu winnego,przyprawić solą i pieprzem.

Krok 5

Jajka ułożyć na półmisku,polać sosem i posypać koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka nadziewane grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej