Mielone z cukinią i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z cukinią i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól, odstaw na 10 minut i odciśnij z nadmiaru soku. Groszek zalej wrzątkiem poczekaj 5 minut i odsącz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem, przyprawami, cukinią i ewentualnie z bułką tartą, jeśli masa jest za rzadka.

Krok 3

Formuj okrągłe kotleciki wciskając do środka groszek. Smaż na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej