
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podziel na różyczki i gotuj w wodzie doprawionej przyprawą Delikat, cukrem i łyżką oliwy. Gdy będzie miękki wyciągnij.
Krok 2
Na dużym talerzu ułóż różyczki kalafiora. Skrop cytryną.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo a następnie posiekaj. Po bokach wysyp posiekane jajka.
Krok 4
Całość polewaj zarumienioną na maśle bułką tartą. Przybierz pomidorami pokrojonymi w ósemki i posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej