Jajka z kalafiorem na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z kalafiorem na gorąco

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podziel na różyczki i gotuj w wodzie doprawionej przyprawą Delikat, cukrem i łyżką oliwy. Gdy będzie miękki wyciągnij.

Krok 2

Na dużym talerzu ułóż różyczki kalafiora. Skrop cytryną.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo a następnie posiekaj. Po bokach wysyp posiekane jajka.

Krok 4

Całość polewaj zarumienioną na maśle bułką tartą. Przybierz pomidorami pokrojonymi w ósemki i posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej