
Składniki
3 łyżki
30 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1
3 łyżki
50 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Puree ziemniaczane Knorr przygotować zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Lekko ostudzić.
Krok 2
Do puree dodać grysik, jajko i gałkę muszkatołową. Wyrobić ciasto.
Krok 3
Z ciasta uformować wałeczek i pokroić na plastry jednakowej grubości.
Krok 4
Uformować owalne placuszki i panierować w bułce tartej.
Krok 5
Wlej oliwę z oliwek i smaż na rozgrzanej patelni, aż będą miały złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej