„Jasa” – kura po senegalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

„Jasa” – kura po senegalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

null

null

4 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w talarki. Czosnek zmiażdż.

Krok 2

Kurę podziel na porcje, obłóż talarkami cebuli, posyp cząbrem, pieprzem, liśćmi laurowymi i zmiażdżonym czosnkiem.

Krok 3

Polej sokiem z cytryny i pozostaw na noc.

Krok 4

Nazajutrz wyjmij mięso z marynaty i odłóż je na parę godzin.

Krok 5

Przed duszeniem obsmaż wraz z cebulą na rozgrzanej oliwie i duś, aż będzie miękkie. Podlej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • „Jasa” – kura po senegalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej