
Składniki
450 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, umyć.
Krok 2
Dwa ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce do ziemniaków. Pozostałe ziemniaki i obraną cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Ziemniaki, cebulę i cukinię wymieszać. Dodać jajka, mąkę oraz przyprawy. Wymieszać.
Krok 4
Na oleju usmażyć rumiane placuszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej