
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
25 dekagramów
10 dekagramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż i na 2 minuty włóż do osolonego wrzątku. Wyjmij i oprósz sola i pieprzem.
Krok 2
Rzodkiewki i koperek drobno pokrój.
Krok 3
Przygotuj pierwszy farsz: twaróg, rzodkiewki, połowę koperku i śmietanę wymieszaj i dopraw.
Krok 4
Zrób drugi farsz: sardynki rozdrobnij, dodaj żółty ser, majonez i resztę koperku, wymieszaj i dopraw.
Krok 5
Każdą połówkę kabaczka wypełnij innym farszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej