
Składniki
25 dekagramów
1 szklanka
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy litr wody z dodatkiem bulionetki. Dodajemy marchewkę z groszkiem. Gotujemy, aż zmiękną.
Krok 2
Wątróbki kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej. Smażymy czosnek, cebulę, wątróbkę i zioła. Gdy wątróbka będzie całkiem sucha, zdejmujemy z ognia.
Krok 3
Dodajemy wątróbkę do bulionu. Gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 4
Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej