
Składniki
3 litry
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć do garnka 1 tabliczkę białej czekolady, jak się rozpuści wsyp cukru, i mieszaj przez 3 minuty, następnie zostaw na 15 minut garnek by się nadal gotowało.
Krok 2
Później nalej do garnka jedną drugą szklanki mleka i znowu mieszaj przez minutę. I po pomieszaniu zostaw znowu na 15 minut, by się pogotowało.
Krok 3
Po upływie tych 15 minut wlej do filiżanek lub do kubka gdzie chcesz, SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej