Kakao z białej czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakao z białej czekolady

Autor: Konstancja Wierzejska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć do garnka 1 tabliczkę białej czekolady, jak się rozpuści wsyp cukru, i mieszaj przez 3 minuty, następnie zostaw na 15 minut garnek by się nadal gotowało.

Krok 2

Później nalej do garnka jedną drugą szklanki mleka i znowu mieszaj przez minutę. I po pomieszaniu zostaw znowu na 15 minut, by się pogotowało.

Krok 3

Po upływie tych 15 minut wlej do filiżanek lub do kubka gdzie chcesz, SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakao z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej