Kalmary po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary po grecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź i pokrój tuszki na kawałki.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Do garnka włóż kalmary, czosnek i cebulę dodaj liść laurowy, goździki, pieprz, sól i wlej olej sojowy oraz ocet.

Krok 4

Duś, aż kalmary będą miękkie, czyli albo bardzo krótko, albo bardzo długo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidorowe risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej