Kanapka z jajkiem - kanapki: na patelni z serem | Przepisy.pl pixel

Kanapka z jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 plastry

2 plastry

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw usmaż boczek na patelni, aż będzie chrupiący. Zalecamy również opiekanie chleba, aby kromki były złociste. Po opieczeniu posmaruj jedną kromkę majonezem, posyp serem i grilluj na tej samej patelni.

Krok 2

Następnie na patelni z odrobiną masła lub oleju rozbij jajka, dopraw je szczyptą soli i pieprzu i smaż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. Zalecamy pozostawienie żółtka lekko płynnego, co nada kanapce dodatkowej soczystości.

Krok 3

Aby wykończyć kanapkę, posmaruj drugą kromkę chleba majonezem, połóż na niej zrumieniony boczek i ułóż dwa jajka. Na wierzchu ułożyć przygotowaną wcześniej kromkę chleba z opiekanym serem.

1

Opinie o przepisie

  • Barbby

    Barbby , 30.08.2024

    Niebo w gębie kanapka z jajkiem sadzonym i beconem!!! Prawdziwy majstersztyk.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej