Surówka z białej kapusty "Po hrabiowsku" – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta po hrabiowsku

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek (3 ząbki) przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać ,kapustę drobno poszatkować. Wymieszać z czosnkiem i solą i chwilę wyciskać.Odstawić na pół godziny, następnie dokładnie odsączyć.

Krok 2

Majonez wymieszać z musztarda i pieprzem (można dodać posiekany koperek). Wymieszać z kapustą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta po hrabiowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej