Kąski na raz, dwa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski na raz, dwa

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 kilogramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wykrawamy kwadraty - mnie wyszło 15. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 10-15 minut w nagrzanym do 180 st. C piecyku.

Krok 2

Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszonym czosnkiem i smażymy na oliwie ok. 5 minut. Przekładamy na ręcznik papierowy, by odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

Upeczone ciastka smarujemy łyżeczką pesto, dajemy na to 2 kawałki kurczaka, kawałek serka, oliwkę, z wierzchu posypujemy serem żółtym.

Krok 4

Tuż przed podaniem wstawiamy na 1,5 minuty do mikrofalówki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej