Kasza jaglana z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana z owocami

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku wkładamy kaszę do zimnej wody. Możemy wykorzystać sitko i umyć ją pod bieżącą wodą. Następnie wrzucamy ją na lekko posolony wrzątek (na każdą szklankę kaszy przypada 2,5 szklanki wody). Niektórzy dosypują także niewielką ilość sproszkowanej witaminy C, która eliminuje gorycz i wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w zbożach. Gotujemy pod przykryciem przez około 15-18 minut na małym ogniu. Ponadto możecie ugotować kaszę w wodzie wymieszanej pół na pół z mlekiem - zyskuje w tedy delikatniejszy smak.

Krok 2

Gotową kaszę mieszamy z jogurtem naturalnym i owocami (gruszką oraz jeżynami). Na samym końcu posypujemy płatkami lnianymi i łyżeczką cukru trzcinowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki z krówek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej