Ciasto Key Lime Pie - przepis na tartę limonkową | Przepisy.pl pixel

Key lime pie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

5 łyżek

0.75 szklanki

1.25 szklanki

450 mililitrów

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki wymieszaj z cukrem oraz masłem i równomiernie rozłóż masę na dnie formy takiej jak na tartę.

Krok 2

Piecz przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni.

Krok 3

Ciasto wyciągnij i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Zrób masę - zmieszaj dobrze mleko z żółtkami i sokiem z limonek.

Krok 5

Rozsmaruj masę na przypieczonym spodzie ciasta i piecz wszystko przez kwadrans.

Krok 6

Wyciągnij i odstaw aż ostygnie a potem włóż do lodówki na 8 godzin.

Krok 7

Przed podaniem ubij śmietankę na sztywno i posmaruj nią ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Key lime pie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej