
Składniki
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
140 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W gorącej wodzie rozpuść bulionetkę drobiową Knorr, wstaw na ogień, wrzuć do garnka ryż i gotuj ok. 15 minut, po czym odcedź i trzymaj pod przykryciem.
Krok 2
Mięso opłucz pod bieżącą wodą i podziel na dwie części. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj startą na tarce o dużych oczkach cukinię i przesmaż jeszcze kilka minut. Odstaw do przestygnięcia. Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż do połowy tak aby utworzyć kieszonki. Do każdej kieszonki włóż przesmażoną i przestygniętą cukinię z cebulą i czosnkiem oraz po kawałku sera feta. Kieszonki zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Każdą kieszonkę posyp z obydwu stron naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki włóż do rękawa do pieczenia i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej