Kiszone oliwki – wersja polska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszone oliwki – wersja polska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbki czosnku w łupinach przekrój na połowy.

Krok 2

Następnie włóż je wraz z oliwkami do szklanego naczynia.

Krok 3

Zalej wodą z ogórków i wstaw do lodówki. Odczekaj 3 dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszone oliwki – wersja polska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej