
Składniki
1 kilogram
300 gramów
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kaszę zalać gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr, zagotować i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia bulionu.
Krok 2
Ostudzone ziemniaki obrać, ugnieść, połączyć z kaszą i jajkami, przyprawić pieprzem i fixem do frytek.
Krok 3
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180stopni ok 40 minut. Gotowy klops podawać z gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej