Szpinakowy quiche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowy quiche

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

null szczypt

null szczypt

20 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

1 szklanka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 7

Na ciasto wyłóż szpinak, następnie szynkę z pieczarkami i pomidory. Całość zalej sosem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok 20 minut.

Krok 1

Z mąki i masła zrób ciasto, dodając do niego 2-3 łyżki wody oraz szczyptę soli. Wstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, czosnek zmiażdż, po czym zeszklij je na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Rozmrożony i odciśnięty szpinak dodaj do cebuli i smaż kilka minut. Dopraw delikatnie pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 6

Formę wysmaruj olejem i oprósz mąką. Ciasto lekko rozwałkuj i wyłóż nim spód formy.

Krok 4

Szynkę drobno pokrój. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z szynką.

Krok 5

Fix Spaghetti carbonara Knorr połącz ze śmietaną i zagotuj.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowy quiche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej