Klopsiki mielone z marchewką na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki mielone z marchewką na parze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i podsmaż na maśle, dodaj do surowego mięsa wraz ze startą na grubych oczkach marchewką.

Krok 2

Bułkę zamocz w mleku i gdy cała zmięknie wyciśnij i dodaj do reszty. Czosnek przeciśnij i wraz z jajkiem i twarogiem dodaj do mięsa.

Krok 3

Całość dopraw przyprawami i formuj na klopsiki. Włóż do parowaru i gotuj około 0,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki  mielone z marchewką na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej