Klopsiki z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z sałatką

Autor: patrycjah

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 opakowania

6 łyżek

5 sztuk

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso drobiowe kroimy na kawałki i dajemy do miski wraz z kawałkami sera feta, bułką tartą, 2 jajkami, solą, pieprzem i pietruszką, Wszystko razem mieszamy i robimy małe kluseczki. Pieczemy na patelni z rozgrzaną margaryną.

Krok 2

Sałatka: seler zostawiamy aż okapie z wody. Później dodajemy połowę do miski, na to dodajemy połowę osuszonej kukurydzy, ugotowane jajka na twardo i pokrojone na drobne kawałki i przekładamy warstwami od początku. Na samą górę rozsmarowujemy majonez zmieszany ze śmietaną.

Krok 3

Do smaku posypujemy górę papryka oraz curry. Sos który zostanie z majonezu i śmietany można podać jako sos do mięsa. Ogórki kroimy w plastry i kładziemy na talerzu.

patrycjah

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej