Kolorowy gulasz z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy gulasz z indyka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 łyżki

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój na małe kawałki. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wyłóz zamarynowane mięso, oprósz przyprawą curry i smaż na małym ogniu.

Krok 3

Pora, marchew i fasolkę pokrój w wąskie paski o zbliżonej długości.Brokuły pokrój na małe kawałki i zblanszuj w osolonej wodzie.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzuć na patelnię z indykiem i zalej 1 szklnką wody. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną, dokładnie wymieszaj i duś z indykiem przez około 10 minut. Gotowy gulasz podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szparagi z sosem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej