Kolorowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy tort

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone w tortownicy ciasto przekroić w poprzek na dwie lub trzy części (wszystko zależy od naszych chęci). Przyrządzić krem według przepisu na opakowaniu, przełożyć ciasto (nasączyć esencją herbacianą z odrobiną alkoholu). Wierzch i boki posmarować kremem, obłożyć orzeszkami, oraz ogólnie udekorować. Tort ten jest wyśmienitym deserem na najróżniejsze okazje. Od wesel, przez osiemnastki, urodziny kończąc na imprezach rodzinnych. Każdy znajdzie tam to co lubi. Ważne jest także, że tort ten nie jest wcale mdły i spokojnie można się nim delektować bez zmartwień związanych z ewentualną niestrawnością. Na sam koniec życzymy wszystkim smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej