
Składniki
null
null
null
20 sztuk
300 gramów
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę dopraw i rozbij.
Krok 2
Boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na maśle.
Krok 3
Na rozbitą polędwicę połóż boczek i oczyszczone listki szpinaku, po czym zwiń roladę i zwiąż sznurkiem.
Krok 4
Polej odrobiną oleju, zawiń w folię i włóż do brytfanki. Upiecz.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej