
Składniki
0.5 kilograma
2 opakowania
1 opakowanie
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Dopraw do smaku chili i bazylią.

Krok 2
Fix Chili con carne połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Krok 3
Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Krok 4
Całość duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej