
Składniki
0.5 kilograma
2 opakowania
1 opakowanie
250 gramów
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na głębokiej patelni na rumiany kolor.

Krok 2
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone na ćwiartki. Dopraw do smaku chili.

Krok 3
Fix meksykański Knorr połącz z wodą, wymieszaj i wlej na patelnię.

Krok 4
Gotuj ok. 20 minut, po czym dodaj kukurydzę i fasolę.

Krok 5
Całość jeszcze duś pod przykryciem przez ok. 10 minut. Gotowe chili con carne podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarkowe chili con carne
Klasyczne chili con carne to kolorowa wersja duszonego gulaszu, składającego się z pomidorów, fasoli, kukurydzy i mięsa. Zachęca do zjedzenia swoim wyglądem i aromatem. Wyrazisty smak i łatwość przygotowania sprawiają, że to ulubione danie wielbicieli kuchni meksykańskiej. Znakiem rozpoznawczym chili con carne są wyraziste przyprawy i zioła, które znajdziesz w opakowaniu Fix Chili con carne Knorr, oraz ostra papryczka chili. Danie to jest naprawdę mieszanką wybuchową. Użyj do niego wieprzowiny, lub mieszanego mięsa mielonego – wieprzowo-wołowego. Chili con carne należy do dań wyjątkowo treściwych. W tej wersji dania jest też dodatek pieczarek, który idealnie komponuje z pozostałymi warzywami. Chili con carne podawaj na ciepło z ryżem, pszennym plackiem – tortillą, lub z kukurydzianymi trójkątnymi tacosami.