
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
120 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, papryczkę posiekaj i podsmaż na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż, mieszając, aby nie powstały grudki.

Krok 2
Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.

Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Jeśli potrawa wydaje się zbyt pikantna, możesz podać ją z jogurtem naturalnym, który złagodzi ostry smak.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chili con carne extra pikantne
Chili con carne jest jednym z najbardziej charakterystycznych dań kuchni meksykańskiej. Dziś ta potrawa zdobywa popularność także i na naszych stołach. Jest to bowiem danie uniwersalne, może być podawane z ryżem jako obiad lub kolacja, ale świetne sprawdzi się też na przyjęciach, jeśli zawiniesz je w pszenną tortillę. Chili con carne oznacza po hiszpańsku chili z mięsem, więc już sama nazwa wskazuje na główne składniki, które są potrzebne do jego przyrządzenia. Są to: mielone mięso, papryka chili, fasola i kukurydza z puszki, cebula oraz sos na bazie Fix Chili con carne Knorr. Pamiętaj, że stopień pikantności potrawy zależy od ilości dodanej papryczki, a także od stopnia jej ostrości. Jeśli pod koniec gotowania okaże się, że jednak ostry smak przerósł twoje oczekiwania, możesz dodać trochę jogurtu naturalnego, który złagodzi smak. Danie warto też posypać tartym żółtym serem.