Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

400 mililitrów

3 łyżki

5 łyżek

200 gramów

1.5 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem (1 łyżka), przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Krok 2

Jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wody i Bulionem na włoszczyźnie Knorr, dodajemy posiekany koperek (2 łyżki) i gotujemy ok 7-10 minut.

Krok 3

Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej