
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 szklanki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw przygotuj pastę miksując kolendrę z wiórkami kokosowymi, papryczkami chilli, cebulą, imbirem, pomidorem i mieloną kolendrą. Odstaw do lodówki.
Krok 2
Marchew, ziemniaki i cebulę skrój w kostkę włóż do garnka wraz z fasolą, groszkiem i zalej wodą.
Krok 3
Jak warzywa będą pół twarde dodaj przygotowaną wcześniej pastę.
Krok 4
Pod koniec duszenie dodaj jeszcze zielony groszek, duś całość aż wszystko będzie miękkie i gęste.
Krok 5
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i zacznij dusić potrawę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej