Kotleciki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki serowe

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój w plastry o grubości 1,5 cm.

Krok 2

Jajka roztrzep wraz z mlekiem.

Krok 4

Rozgrzej oliwę i smaż po minucie z każdej strony kotleciki aż panierka zrobi się rumiana.

Krok 3

Plastry sera obtocz w jajku, a następnie w panierce z opakowania Fix Knorr

Krok 5

Sos z opakowania Fix Knorr wymieszaj z ketchupem i majonezem. Chrupiące kotleciki podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej