Kotlet z krowiego wymiona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet z krowiego wymiona

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj, po czym gotuj przez około 30 minut.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij je i powtórz gotowanie w nowej wodzie. Dodaj liść laurowy, goździki, cebulę pokrojoną w ćwiartki, pieprz oraz Delikat Knorr. Aby mięso było miękkie gotuj je przez 4 godziny na wolnym ogniu.

Krok 3

Ugotowane wymię pokrój w dość cienkie plastry i panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.

Krok 4

Smaż rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą (jeśli uznasz to za konieczne) dopiero po usmażeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet z krowiego wymiona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej