
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj, po czym gotuj przez około 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie wyjmij je i powtórz gotowanie w nowej wodzie. Dodaj liść laurowy, goździki, cebulę pokrojoną w ćwiartki, pieprz oraz Delikat Knorr. Aby mięso było miękkie gotuj je przez 4 godziny na wolnym ogniu.
Krok 3
Ugotowane wymię pokrój w dość cienkie plastry i panieruj w kolejności: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.
Krok 4
Smaż rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą (jeśli uznasz to za konieczne) dopiero po usmażeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej