Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

250 gramów

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju.

Krok 2

W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułka tartą, słonecznikiem i przyprawami. Dodaj przesudzobą cebulę i czosnek. Z masy formuj małe kotleciki zamykając w ich wnętrzu po jednej pieczarce- jeśli pieczarki są duże można je przekroić na pół.

Krok 3

Kotleciki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotleciki z jajek
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej