
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
8 jajek gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu.
Krok 3
Bułkę moczymy w wodzie.
Krok 4
Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 5
Surowe jajka roztrzepujemy za pomocą widelca. Łączymy jajka z bułką, cebulą i pietruszką.
Krok 6
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce.
Krok 7
Smażymy na tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej