
Składniki
100 gramów
75 gramów
350 gramów
6 łyżek
350 gramów
0.2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka zetrzyj na grubej tarce, a następnie zmieszaj z sokiem z cytryny.
Krok 2
Utrzyj jogurt z cukrem na gładką masę.
Krok 3
Domieszaj wanilii i jabłek.
Krok 4
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj do kremu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej