Krem jabłkowo – jogurtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem jabłkowo – jogurtowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

75 gramów

350 gramów

6 łyżek

350 gramów

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka zetrzyj na grubej tarce, a następnie zmieszaj z sokiem z cytryny.

Krok 2

Utrzyj jogurt z cukrem na gładką masę.

Krok 3

Domieszaj wanilii i jabłek.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj do kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej