Krem z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułów

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

225 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj pół litra wody, wrzuć kostkę rosołową, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę. Do dużego garnka włóż brokuły i ziemniaki, zalej połową bulionu, wymieszaj, zagotuj. Po chwili dodaj pozostały bulion, gotuj w odkrytym garnku około 7 minut, a gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę za pomocą „żyrafy", czyli blendera. Migdały upraż na złoto na suchej patelni, stale mieszając drewnianą łyżką, aby się nie przypaliły. Do zupy wlej śmietanę, wymieszaj, gotuj minutę. Jeśli trzeba, przypraw do smaku. Wlej do kokilek, wsyp migdały. Możesz posypać szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej