Węgierska zupa paprykowo-pomidorowa - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa węgierska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null szczypt

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa oprócz pomidorów pokrój na kawałki podsmaż na oleju wraz z dodatkiem przypraw.

Krok 2

Następnie wrzuć je do garnka i ugotuj.

Krok 3

Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki.

Krok 4

Gdy będą miękkie odcedź i zmiksuj.

Krok 5

Dodaj do zupy, przypraw i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej