Krewetki w sosie cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie cytrynowym

Autor: Marcin Skalski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

125 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i krewetki umyć.

Krok 2

Rozgrzać patelnię, dodać oliwę i masło na rozgrzaną patelnię. Wrzucić krewetki i smażyć ok.1,5 minuty z każdej strony. Dodać sok z cytryny i 1 mini kostkę czosnek Knorr. Wlać wino i gotować ok. 3 minuty.

Krok 3

Na talerzu ułóż mix salat. Na wierzch połóż krewetki i polej sosem powstałym przy smażeniu. Udekoruj limonką. SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej