Krewetki w sosie pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w sosie pieprzowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki polej wrzątkiem i odsącz.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć krewetki i smaż, aż woda wyparuje.

Krok 3

Dodaj czosnek pokrojony na plasterki oraz pieprz osączony z zalewy i resztę oliwy.

Krok 4

Dopraw pieprzem, solą oraz posiekaną papryczką chili. Wymieszaj i podawaj posypane natką pietruszki.

Krok 5

Świetnie smakuje z białym pieczywem i białym wytrawnym winem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w sosie pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej