
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
20 plastrów
1 łyżeczka
3 łyżki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź, po czym osusz.
Krok 2
Krewetki układaj na plasterkach boczku, zawijaj go i spinaj wykałaczką.
Krok 3
Z cytryny wyciśnij sok i połową płynu polej krewetki, posyp papryką oraz oprósz solą.
Krok 4
Krewetki w boczku wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 5
Do reszty soku z cytryny dodaj ketchup, tabasco, chrzan oraz pozostałą sól. Wszystko wymieszaj i podawaj jako sos do krewetek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej