Krewetki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

3 sztuki

10 mililitrów

10 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do oliwy dodaj wino oraz sok z cytryny, wrzuć zmiażdżony czosnek, suszoną bazylię, tymianek i oregano oraz pieprz i sól. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 2

Do marynaty włóż obrane krewetki i zostaw je na 2-3 godziny.

Krok 3

Krewetki połóż na grilla i trzymaj przez maksymalnie 20 minut, po 10 dla każdej ze stron.

Krok 4

Podawaj z sosem i białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej