Krewetki z mleczkiem kokosowym i curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

250 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

null szczypt

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i osusz. Paprykę pokrój na kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz paprykę, dodaj cukier i smaż, aż cebula się zeszkli.

Krok 3

Następnie dodaj krewetki, mleko kokosowe, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy.

Krok 4

Wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Pod koniec dodaj czosnek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej