
Składniki
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
250 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
null szczypt
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i osusz. Paprykę pokrój na kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć cebulę oraz paprykę, dodaj cukier i smaż, aż cebula się zeszkli.
Krok 3
Następnie dodaj krewetki, mleko kokosowe, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy.
Krok 4
Wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Pod koniec dodaj czosnek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej