Pomidory po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 pęczek

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą, zagotuj i odstaw na 2 godziny. Odcedź.

Krok 2

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, cebulę posiekaj.

Krok 3

Składniki wymieszaj z fasolą i groszkiem.

Krok 4

Dodaj posiekaną natkę oraz majonez. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej