Wegańska zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska zupa pieczarkowa

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać na głębokiej patelni oliwę,wsypać umyte i pokrojone w plastry pieczarki, wraz z pokrojoną w kostkę cebulką i dusić pod przykryciem.

Krok 2

Dodać pokrojone w kostkę kartofle, lekko doprawić solą, wlać 1 litr bulionu warzywnego oraz kostkę bulion grzybowy i dusić dalej. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę,1 łyżke suszonych warzyw i przyprawy i 2 łyżki kaszy kukurydzianej i gotować na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas mieszać.

Krok 3

Gdy zupa jest gotowa wlać mleczko kokosowe, doprowadzić do wrzenia, już nie gotować. Zupę rozlać do talerzy i posypać koperkiem.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Odsmażane ziemniaki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej