Kalafior zapiekany z brukułami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior zapiekany z brokułami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior i brokuł umyj i podziel na różyczki. Polej wrzątkiem z dodatkiem cukru. Cebulę obierz i pokrój na cienkie półplasterki.

Krok 2

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem. Ułóż w nim różyczki warzyw i posyp cebulą.

Krok 3

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr połącz z mlekiem, dopraw gałką muszkatołową. Gotuj kilka minut od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Warzywa polej sosem i posyp startym serem. Zapiekaj 15 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior zapiekany z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej