Kolorowa sałatka z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z wołowiną

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła podziel na różyczki, umyj i gotuj na parze ok 5-7 min.

Krok 2

Na górnym piętrze parowara, nad brokułem połóż na ok 3 min pieczeń wołową. Ugotowanego brokuła przełóż do salaterki. Ogórki małosolne pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Mięso pokrój w kawałki i dodaj do sałatki.

Krok 3

Czas na przygotowanie sosu. Do słoiczka wlej oliwę, ocet, sos chili i dodaj przyprawy. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim energicznie aż składniki połączą się. Sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej