
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła podziel na różyczki, umyj i gotuj na parze ok 5-7 min.
Krok 2
Na górnym piętrze parowara, nad brokułem połóż na ok 3 min pieczeń wołową. Ugotowanego brokuła przełóż do salaterki. Ogórki małosolne pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Mięso pokrój w kawałki i dodaj do sałatki.
Krok 3
Czas na przygotowanie sosu. Do słoiczka wlej oliwę, ocet, sos chili i dodaj przyprawy. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim energicznie aż składniki połączą się. Sosem polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej