Krewetki z pieprzem seczuańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pieprzem seczuańskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

12 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

6 łyżek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przetnij na połówki, chili na krążki, a z cytryny wyciśnij sok.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek, chili oraz połowę pieprzu. Wymieszaj, wyłącz gaz i zostaw na 5 minut.

Krok 3

Czosnek i chili wyjmij, ponownie rozgrzej olej i wrzuć krewetki.

Krok 4

Dorzuć pozostały pieprz i smaż, aż krewetki będą gotowe. Teraz wyciągnij je, polej sokiem i posyp szczypiorkiem. Podawaj jako przystawkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pieprzem seczuańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej