Krokiety z grochu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z grochu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz, przebierz, a następnie namocz przez noc w wodzie. Odcedź i zmiel dwa razy.

Krok 2

Wbij jajko i dolej wodę tak, by można było dokładnie wymieszać składniki.

Krok 3

Rozgnieć czosnek i dodaj do grochu, wraz z drobno posiekaną chilli. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Za pomocą łyżki formuj z grochu małe krokiety.

Krok 5

Obtaczaj je w mącę, po czym smaż do uzyskania przez nie złocistego koloru (około 3 minuty).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z grochu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej